پزشکی و سلامت

چطور با خوردن خودتان را خنک کنید

چطور با خوردن خودتان را خنک کنید

به نظر می‌رسد هر چه بیشتر می‌گذرد، تابستان‌ها گرم‌تر می‌شود و تحمل هوا سخت‌تر. همه‌ی ما ترجیح می‌دهیم روزها تا غروب در خانه و زیر باد کولر بمانیم و پایمان را بیرون نگذاریم. اگر هم مجبور شویم بیرون از منزل کاری انجام دهیم، بسیار خسته، کج خلق و ناتوان خواهیم شد. با توجه به اینکه امسال آب و برق خیلی از مناطق کشور مدام قطع می‌شود و خیلی‌ها برنامه زندگیشان به خاطر گرمای طاقت‌فرسای هوا به هم خورده است، بهتر است به دنبال راه حل ساده‌ای باشیم که تحمل این شرایط را برایمان ساده‌تر کند. چه راهی ساده‌تر و در دسترس‌تر از خوراکی‌ها؟ با برانکارد همراه باشید تا از تابستان خاطره بهتری داشته باشید!

چطور با خوردن خودتان را خنک کنید

میوه‌های بهشتی:

اینکه می‌گویند خدا هیچ کاری را بی‌حکمت انجام نمی‌دهد؛ فقط یک مثل نیست. نمونه‌اش هم همین میوه‌های خوش‌طعم تابستانی که هر کدامشان کلی خاصیت دارند و به رفع تشنگی و گرما کمک می‌کنند. هلو، زردآلو، انگور، هندوانه و طالبی؛ هم آب بدن را تامین می‌کنند و هم فیبر مورد نیاز بدن را. البته حواستان به مصرف آب هم باشد؛ هیچ چیز نمی‌تواند جای نوشیدن هشت لیوان آب را در روز بگیرد.

لبنیات:

شیر، ماست و دوغ اگرچه کمی احساس خواب‌آلودگی ایجاد می‌کنند؛ اما برای خنک کردن بدنتان حرف ندارند. مخصوصا ماست و دوغ، همراه با سبزیجاتی مثل نعناع خشک، برای رفع گرما و ایجاد احساس خنکی بسیار عالی عمل می‌کنند.

نوشیدنی‌های تابستانی:

احتمالا شما هم در مواقع گرمازدگی، توسط مادرها یا مادربزرگ‌هایتان «خاکشیر و لیمو درمانی» شده‌اید. لیمو ترش و خاکشیر، هر دو در رفع عطش و ایجاد حس خنکی در فصل داغ تابستان، معجزه‌آسا عمل می‌کنند. البته نوشیدن تخم ریحان یا همان «تخم شربتی» هم به خاطر خاصیت نگه داشتن آب، کمک می‌کند دیرتر آب بدنتان تمام شود و احساس تشنگی کنید.

درست کردن نوشیدنی‌هایی با ترکیب ریحان یا نعناع، آب، لیمو ترش و عسل؛ در پایان یک روز پر از کار و گرم تابستانی؛ می‌تواند انرژی از دست رفته شما را سریعا بازگرداند تا به کارهای دیگرتان برسید.

چه غذاهایی بهتر است؟

معمولا در هوای گرم، میل ما به غذاهای سنگین و سرخ‌شده کمتر می‌شود. شاید دلیلش این باشد که غذاهای چرب، سنگین و پر ادویه مناسب این فصل نیستند و بدن ما خودش را با این شرایط تنظیم می‌کند. نمک، باعث محبوس شدن آب بدن می‌شود و به همین دلیل مصرفش در تابستان توصیه نمی‌شود. شکر و فلفل هم باعث ایجاد احساس گرمای بیشتری می‌شوند. اما خوردن غذاهای ترش؛ می‌تواند در کاهش عوارض گرما کمک‌کننده باشد.

سعی کنید تا جایی که می‌توانید از غذاهای آبکی (مثل سوپ و آبدوغ‌خیار) و پختنی به جای غذاهای سرخ شده استفاده کنید. گوشت سفید مثل مرغ و ماهی؛ بیشتر از گوشت قرمز مناسب مصرف در فصل گرما هستند.

اگر باز هم دچار مشکل شدید و یا گرما زدگی به سراغتان آمد؛ حتما این مطلب در مورد گرمازدگی را بخوانید.

.

منبع: گروه تحقیق و توسعه برانکارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.