ولی اگر درد شما طی سه هفته کاهش پیدا نکرده و نمی کنه باید به متخصص داخلی مراجعه کنید . بخصوص اگر گوشهاتونم گرفتگی داره … شاید هنوز عفونت وجود داره
یک متن ترسناک هم براتون نقل می کنم که خوبتون بشه !
………..
هشدار درخصوص عوارض شدید وکشنده ناشی از مصرف سفتریاکسون
اطلاعیه شماره ۸۰ مرکز ADR ایران
پیرو اطلاعیه های شماره۳۹و۴۵ این مرکزدر خصوص عوارض سفالوسپورینهای تزریقی و نیز بخشنامه مورخ۲۴/۶/۱۳۸۶ معاونت غذاودارو در رابطه با داروی سفتریاکسون ، به اطلاع همکاران محترم میرساند
که تعداد عوارض ارسالی به مرکز ADR ناشی از مصرف سفتریاکسون همچنان سیر افزایشی دارد.از آنجائی که میزان مصرف سفتریاکسون در کشور نیز در سالهای اخیر شدیداً رو به رشد بوده است و نظر به اهمیت موضوع ، توجه همکاران محترم را به نکات زیر جلب می نماید:
۱- در میان گزارش های رسیده به مرکز ADRاز سال ۱۳۷۷ لغایت پایان تیر ماه ۱۳۸۷ ،داروی سفتریاکسون با ۵۶۷ مورد گزارش عارضه مسبب بروز بیشترین عوارض به ثبت رسیده در این مرکز بوده است. هم چنین درمیان موارد مرگ گزارش شده به مرکز ADRنیز ،سفتریاکسون با ۲۶موردگزارش ،بیشترین موارد مرگ را به خود اختصاص داده است.
۲- در بررسی گزارش های عوارض ناشی از سفتریاکسون ، سیر صعودی تعداد این عوارض در طی سالهای گذشته کاملاً مشهود است ، به این ترتیب که از تعداد ۱۱مورد در سال۱۳۸۱ به ۱۹۵ مورد در سال۱۳۸۶ و ۶۸مورد در چهار ماهه نخست سال۱۳۸۷ رسیده است. این عوارض عمدتاً مشتمل برآنافیلاکسی و واکنشهای شبه آنافیلاکسی می باشند که درگروه عوارض شدید ، جدی و تهدید کننده حیات بیمار قرار می گیرد.
۳- با توجه به اینکه یکی از عوامل موثر بر افزایش وقوع عوارض دارویی، مصرف بی رویه فراورده در موارد غیر ضروری می باشد،اکیداً توصیه میگردداز تجویز این دارو در مواردی به جز اندیکاسیونهای این فراورده به عنوان سفالوسپورین نسل سوم ، خودداری گردد.هم چنین تاکید می نماید از جایگزین نمودن فرم تزریقی آنتی بیوتیکها در مواردی که اشکال خوراکی موثر و قابل تجویز می باشند ،جداً پرهیز گردد.
۴- از آنجایی که سرعت تزریق این فراورده بر وقوع و کنترل عوارض ناشی از آن موثر می باشد ، موکداً توصیه میگردد از تزریق سریع وریدی آن جلوگیری به عمل آمده ، انفوزیون وریدی حداقل ۱۵الی ۳۰ دقیقه به طول انجامد.
۵- با توجه به اینکه در برخی از گزارشهای ارسالی به این مرکز ، بیمار سابقه حساسیت به این فراورده یا سایر سفالوسپورینها را داشته است ، توصیه میگردد پیش از تجویز و یا تزریق این دارو در مورد سابقه حساسیت دارویی از بیمار سوال گردد و چنانچه بیمار سابقه حساسیت به سفالوسپورینها را دارد ،از تجویز آن جداً خودداری گردد. هم چنین با توجه به حساسیت متقاطع پنی سیلین ها و سفالوسپورین ها ، در صورت وجود سابقه حساسیت به پنی سیلین ها نیز تجویز این فراورده فقط در مواقع بسیار ضروری و با احتیاط فراوان صورت پذیرد.
۶- تزریق این فراورده بایستی صرفاً در مراکز مجهز به سیستم احیا انجام گیرد و از تزریق توسط افراد غیر حرفه ای یا در مکانهای غیر از مراکز در مانی مجهز به امکانات احیا جداً خودداری گردد.