پزشکی ورزشی

همه چیز درباره انواع کمردرد، دلایل و راه‌های درمان

کسانی که تجربه کمردرد را داشته‌اند؛ آن را یکی از بدترین درد‌های عمرشان می‌دانند. کمردرد که این روز‌ها خیلی شایع شده، عوامل مختلفی دارد و راه‌های درمانی آن هم بسیار متنوع است. برای اینکه از این درد، چرایی و راه‌های درمانش بیشتر بدانید؛ با برانکارد همراه باشید.

 

این مطلب را هم بخوانید: با انجام این ۵ حرکت از شر «کمردرد» خلاص شوید

 

 

امروزه احساس درد در ناحیه کمر، بین افراد به تجربه‌ای عادی تبدیل شده و غالبا این درد را حداقل یک‌بار در زندگی تجربه کرده‌اند. این معضل همه‌گیر که نتیجه بی‌تحرکی و سبک غلط زندگی در دنیای امروز است؛ باعث می‌شود انجام امور روزمره مثل نشستن، راه رفتن و… به کاری سخت تبدیل شود. خیلی‌ها به خاطر این درد مجبور به ترک کار و یا تفریحات خود می‌شوند.

اگر کمردرد شما بیشتر از سه ماه طول کشید؛ مشکل شما در دسته کمردرد‌های مزمن دسته‌بندی می‌شود. اگر به خاطر افتادن از ارتفاع و یا تصادف دچار این مشکل شده‌اید؛ باید حتما توسط پزشک معاینه شوید. اگر هم در پاهایتان احساس ضعف دارید یا موقع عطسه و سرفه کردن، درد در کمرتان می‌پیچد؛ باز هم مراجعه به دکتر واجب است. البته گاهی هم این درد نشان‌دهنده مشکلاتی در سلامت شماست که حتما باید توسط پزشک چک شود.

کشش ماهیچه‌ای یا سیاتیک؟

دو تا از مهم‌ترین عواملی که این درد را به وجود می‌آورند؛ کشش در ماهیچه‌های این ناحیه و سیاتیک است. معمولا اگر این درد به دلیل ورزش، بلند کردن بارهای سنگین و عواملی از این دست به وجود آمده باشد؛ دچار کشش ماهیچه‌ای شده‌اید. اما درد سیاتیک، پا را هم درگیر می‌کند و باید توسط پزشک متخصص مورد درمان و بررسی قرار بگیرد.

 

 

این مطلب را هم از دست ندهید: ۱۰ راهکار درمان درد سیاتیک

چرا دچار درد کمر می‌شویم؟

  • اگر کارتان سنگین است و مجبورید اجسام سنگین را بلند کنید یا بکشید؛ یا برعکس دائما یکجا نشین و بی‌تحرک هستید؛ احتمالا دچار کمردرد خواهید شد.
  • گاهی کیفی که مجبورید دائما حمل کنید؛ باعث به وجود آمدن این درد می‌شود. اگر کیفتان دوشی یا دستی است؛ قطعا با بالا رفتن وزن آن به ستون فقراتتان فشار زیادی وارد می‌شود و کمرتان درد خواهد گرفت. اگر وسایل زیادی دارید و مجبورید هر روز با خودتان به این طرف و آن طرف بکشیدشان؛ بهترین راه این است که یک کیف چرخ‌دار تهیه کنید و از آن استفاده کنید.
  • ورزش سنگین و غلط انجام دادن؛ مشکلات زیادی برای کمر ایجاد می‌کند که احساس درد در این ناحیه، یکی از شایع‌ترین آنهاست. مخصوصا اگر تمام هفته بی‌تحرک هستید و فقط آخر هفته به دنبال ورزش می‌روید؛ احتمال آسیب دیدگی ستون فقراتتان را بالا می‌برید و نتیجه‌ای جز کمردرد عایدتان نخواهد شد.
  • اگر موقع ایستادن یا نشستن قوز می‌کنید و طرز قرار گرفتن بدنتان صحیح نیست؛ نباید از اینکه کمردرد دارید تعجب کنید! سعی کنید همیشه و در هر حالتی طرز صحیح نشستن و ایستادن را رعایت کنید. در پوزیشن درست و مناسب، وزن بدن به طور متناسب و متعادل بین قسمت‌های مختلف توزیع می‌شود و مشکل کمتری برای ستون فقراتتان به وجود می‌آید. سعی کنید در هر حالی که قرار دارید؛ وزنتان را به طور متعادل بین دو پایتان تقسیم کنید.
  • دیسک کمر: این بیماری به خاطر سبک زندگی غلط، روز به روز شایع‌تر می‌شود. اگر مدت زیادی از ستون فقراتتان کار کشیده‌اید؛ بعید نیست دیسکتان ضعیف شده باشد و به سلول‌های عصبی که در مسیر ستون فقرات قرار دارند فشار بیاورند. این مشکل که به آن دیسک کمر گفته می‌شود باعث درد شدیدی در این نواحی می‌شود.

 

چرا استعداد کمردرد داریم؟

برخی از افراد به دلیل ساختارهای ویژه بدنی و یا مشکلاتی که به صورت مادرزادی در بدنشان وجود دارد؛ بیشتر از بقیه افراد مستعد کمردرد هستند. مهم‌ترین مشکلاتی که در به وجود آمدن کمردرد دخیل هستند؛ این موارد می‌باشند:

  • تنگی کانال نخاعی
  • خمیدگی غیرطبیعی نخاع ممکن است موجب بروز کمردرد شود. اسکولیوز، خمیدگی نخاع به کناره ها، ممکن است به کمردرد منجر شود، اما فقط در صورتی که خیلی شدید باشد این اتفاق می افتد.
  • اولین کمردرد‌ها معمولا در دهه سی زندگی اتفاق می‌افتند. با بالاتر رفتن سن، احتمال اینکه دچار کمردرد شوید هم افزایش می‌یابد.
  • بالا بودن وزن و انجام کار سنگین و بی‌تحرک بودن هم به بروز کمردرد در افراد کمک می‌کنند.

 

برای درمان کمردرد چه باید کرد؟

قبل از شروع به درمان، تشخیص علت کمردرد اهمیت ویژه‌ای دارد. همان طور که در مطالب بالا هم بیان شد؛ دلایل و عوامل مختلف و گوناگونی در به وجود آمدن کمردرد دخیل است و تشخیص این نکته که کمردرد شما به چه علت وجود آمده؛ کلید اصلی درمان مشکل شماست. برای اینکه پزشک متخصص بتواند تشخیص و تجویز درستی داشته باشد؛ لازم است شما به عنوان بیمار، اطلاعات کامل و صحیحی به پزشک خود بدهید.

برای اینکه پزشکتان بتواند تشخیص درستی در مورد علت و درمان کمردرد شما بدهد؛ باید کاملا مشکل، نوع درد، میزان و کارهایی که آن را تشدید می‌کنند برای پزشک معالجتان توضیح دهید.

بهترین کاری که برای درمان درد کمر می‌توانید انجام دهید؛ این است که کاملا استراحت کنید. تشک‌های مواج انتخاب بسیار خوبی برای تخفیف درد شما هستند. در مراحل بعدی، می‌توانید از یوگا، طب سوزنی، داروهای شل کننده و در موارد حاد، عمل جراحی هم بهره ببرید.

اما مهم‌ترین کار، پیشگیری از دچار شدن به چنین مشکلاتی است. داشتن استراحت کافی، تحرک به اندازه و رژیم غذایی صحیح می‌تواند شما را از ابتلا به این مشکل بازدارد. اگر کارمند و یا پشت میز نشین هستید؛ استفاده از وسیله‌ای مثل انواع پدال‌های دست و پا در انواع برقی و مکانیکی، کمک می‌کند هم وزنتان کاهش پیدا کند و هم با احتمال کمتری دچار کمردرد شوید.

 

 

 

 

.

منبع: تیم تحقیق و توسعه برانکارد

و سایت webmd.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.