پزشکی و سلامت

چسب میخچه

میخچه و پینه پا به علت فشار بیش از حد در یک قسمت کف پا ایجاد می شود.در صورت وجود دفورمیتی و اشکالات ساختمانی ابتدا پا باید توسط متخصص طب فیزیکی معاینه شود تا اگر مشکلی وجود دارد ، کفش یا کفی مخصوص توصیه شود. چسب میخچه پا معمولا حاوی سالیسیلیک اسید 40 درصد است که در داروخانه ها بدون نسخه هم فروخته می شوند.

علل میخچه

  • رعایت نکردن بهداشت پا
  • استفاده از کفش های تنگ
  • فشار بر روی انگشتان پا
  • آلوده بودن ناخن انگشتان پا
  • تماس کفش و انگشت
  • کج بودن انگشتان
  • پوشیدن کفش یا صندل بدون جوراب
  • استفاده از کفش های پاشنه بلند
  • داشتن قوس کف پا
  • تقسیم نامتعادل وزن روی پاها

انواع میخچه

میخچه پا را به دو نوع کلی تقسیم بندی می کنند:

میخچه سخت

شایع ترین شکل ضایعه است و همانطور که از اسم آن برمی آید سخت و خشک است. عمدتا روی انگشتان و بین آنها و زیر سر استخوان های بند انگشتان و پاشنه بوجود می آید و غالبا با زگیل کف پا اشتباه می شود.

میخچه نرم

در فضای بین انگشتان به ویژه بین انگشت چهارم و پنجم دیده می شود. معمولا سفید رنگ بوده، ابعاد آن از سه تا نه میلیمتر متغیر است و قوامی لاستیکی دارد. این ضایعات دردناک تر از میخچه سخت هستند و بخصوص وقتی از طرفین به انگشتان فشار وارد شود، درد بیشتر خواهد شد.

درمان میخچه پا

درمان میخچه پا براساس نوع میخچه متفاوت است و پزشک ممکن است یکی از روش های درمانی زیر را برای فرد تجویز کند. در ادامه درمان میخچه پا را توضیح داده ایم.

چسب میخچه پا

وقتی که فشار و تماس بر روی بیشتر میخچه ها و پینه‌های موجود بر سطح پوست کم شود، اندکی کوچکتر می شوند، اما پزشک ممکن است سطح ضخیم آن را بردارد تا دردناک بودن ضایعه کمتر شود. استفاده از بعضی پدهای طبی مخصوص میخچه باعث کاهش فشار وارده بر ضایعه می‌شود. اکثر پزشکان استفاده از دارو های بدون نسخه مانند آسپیرین را به بیماران پیشنهاد میکنند. در صورتی که از پد های مخصوص به درستی استفاده نشود، می تواند باعث ایجاد سوختگی و زخم در بافت سالم اطراف میخچه شود و این عوارض در افرادی که دیابت و یا مشکلات گردش خون دارند، می تواند مشکل زا باشد.

چسب میخچه چیست ؟

چسب میخچه شبیه چسب زخم است و حاوی سالیسیلیک اسید 40 درصد است . یکی از مهم ترین راه های درمان میخچه استفاده از چسب میخچه و یا استعمال موضعی ژل سالیسیلیک اسید است که در بسیاری از داروخانه ها بدون نسخه پزشک به فروش می رسد.

اما بهتر است قبل از استفاده از چسب میخچه سایر روش های درمانی مانند استفاده از سوهان ناخنگیر یا سنگ پا و… را به کار گیرید. استفاده دائم و مکرر از چسب میخچه پا عوارض زیادی مانند زخم و عفونت پا دارد.

برای برداشتن میخچه با استفاده از چسب باید نزد پزشک بروید تا او این درمان را به کار گیرد تا از زخم و عفونت جلوگیری کند. در صورت اشکالات ساختمانی در پا ابتدا نزد متخصص طب فیزیکی بروید تا در صورت مشکل ، برای شما کفش یا کفی مخصوص در نظر بگیرد.

چسب میخچه چیست

برای از بین بردن میخچه از سایر روش ها(استفاده از سوهان ناخنگیر یا سنگ پا و …) ،به تنهایی یا قبل از چسباندن چسب میخچه پا یا استعمال موضعی ژل سالیسیلیک اسید(برای مناطق وسیع تر دچار میخچه یا پینه پا) استفاده شود.بنابر در استفاده مکرر از چسب میخچه پا باید مراقب عوارض احتمالی مانند زخم و عفونت پا باشید.استفاده از اسکالپل برای برداشتن میخچه پا باید توسط پزشک انجام شود تا از زخم و عفونت پیشگیری شود.

در موارد زیر استفاده از چسب میخچه ممنوع است:
بیماران دیابتی
بیماران دچار اختلال گردش خون و مشکلات عروق محیطی
استفاده بر روی پوست دارای التهاب،عفونت،قرمزی یا پوست دارای اگزما
بیماران دچار نوروپاتی محیطی

1- این دارو فقط برای استعمال خارجی است و باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

2- در صورت بلعیدن دارو فورا باید به مرکز اورژانس اطلاع داده شود.

3- در صورت از بین نرفتن میخچه پس از استفاده از چسب میخچه یا عود میخچه با پزشک طب فیزیکی مشورت شود. زیرا بسیاری از موارد میخچه بعلت فشار غیر طبیعی بر قسمتی از پا می باشد و نیاز به تصحیح این حالت پا دارد.

دستور استعمال چسب میخچه:
محل میخچه را بشوئید و کاملا خشک کنید.

بانداز اغشته به دارو یا چسب میخچه را طبق دستور دکتر داروساز یا پزشک استفاده کنید.

پس از 48 ساعت( یا برحسب دستور مصرف توسط پزشک یا داروساز) بانداژ یا چسب را بردارید

در صورت لزوم هر 48 ساعت(یا طبق دستور پزشک و دکتر داروساز) تا حداکثر 14 روز از بانداژ موضعی دارو استفاده کنید تا میخچه از بین برود.در صورت حساسیت به چسب میخچه پا با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.