سوالات پزشکي, مفاصل

صدای مفاصل زانو….؟

بیمار 32 ساله در هنگام راه رفتن زانو صدا میدهد.درد ندارد.در عکس رادیولوژی هیچ ضایعه ای
دیده نمیشود.تشخیص شما چیست؟
به این حالت Cracking Joints یا Joint Popping می گویند . در بسیاری از افراد امکان به وجود آمدن آن هست . تا زمانی که دردناک نشده است احتیاج به پیگیری ندارد.
برای رفع این صدا چه باید کرد؟
آیا راه رفتن روی تردمیل برای این افراد ضرر دارد؟
کار خاصی لازم نیست انجام دهید . به نظر نمی آید مشکلی داشته باشد . در صورت دردناک شدن با یک ارتوپد مشورت نمایید.
سلام دختری 25 ساله هستم با قد 159 و وزن 67 کیلو یک سال پیش دکتور به من گفت که استخوان بدنم نرم است و باید مراقب باشم .زانویم درد داشت دکتر گفتند باید زانویم را موقع بالا رفتن از جایی ببندم تا اسیب نخورد ولی من این کار را نکردم امسال حدود 4 ماهئ است که به صورت جدی برای کم کردن وزنم ورزش میکنم که از سی دی های سودی استفاده میکنم ابتدا با ورزش کردن درد زانویم خوابید ولی هر بار بعد از پریود شدنم چون 1 هه فتئ طول میکشد زانوییم دوباره درد میگیرد اما مدت چند روزیست که زانویم درد شدیدی دارد نمیتوانم خوب ورزش بکنم وقتی از پلها پایین میام انگار در زانوییم مقداری نخود هست صداش رو میگم نمیدونم منظورم رو فهمیدین صداش خیلی بد است و درد هم دارد با کمد ورم
اولا باید سعی کنی از حرکاتی که روی مفصل زانو فشار میارن خودداری کنی , مثل اسکوات , لانچ و… همیشه بزار فشار از طریق پاشنه پا به زمین منتقل شه نه پنجه پا , چه در راه رفتن چ از پله پایین امدن چه ورزش کردن .
همون برنامه های سودی خانم رو تماشا اغلب در باره مشکل زانو حرف میزنه . صدا بر اثر تشکیل حباب هوا در مایع بین مفصلی ایجاد میشه ( جابجایی این حبابها تولید صدا میکنه ) . در این مرحله باید جلوی اونو بگیری ( با مصرف کپسول روغن ماهی ) که مفاصلتو روغن کاری میکنه در مرحله بعد میتونی از ترکیب ( گلکوزامین+کندراتین+ ام اس ام ) که در داروخانه ها موجوده کمک بگیری . این ترکیب باعث ساخته شدن غضروف جدید در مفاصل میشود . از قرص فولیک اسید هم استفاده کن .( این هم در ساختن غضروف جدید نقش زیادی دارد ) .
اما اساسا مشکل مفاصل ناشی از التهاب بدن و مفصل هست (روغن ماهی یک عامل قوی ضد التهاب و تورم در بدن هست ) . باید از مواد زد التهاب طبیعی مثل شاه توت و کلا خانواده توتها و میوه های تیره رنگ استفاده کنی .
در هنگام پریود سیستم دفاعی بدن ضعیف میشه و التهاب موقعیت خوبی برای خود نمایی پیدا میکنه.
پسر 24 ساله هستم 7-8 سال است كه به هنگام نشستن و بلند شدن صداي بسيار بدي از زانوهايم شنيده مي شود اما به تازگي (حدود يك سال است ) اگر اين نشست و برخواست زياد تكرار شود ( 2-3 بار ) دچار درد شديد زانو مي شوم. براي دستشويي رفتن با زمان بيش از چند دقيقه مشكل دارم (دچار درد زانو مي شوم ). چند ماه ديگر بايد به سربازي بروم كه توان بشين پاشو را تا حتي 4-5 بار را هم ندارم . به ارتوپد مراجعه كردم آزمايشهاي هرموني و كلي داند كه نتيجه فقط كمبود نامحسوس كلسيم بوده است ( 1 سال پيش ).
دو سوال از خدمت شما دارم
1- اين بيماري (cracking joint ) درماني دارد ؟
2- آيا در معافيت سربازي از آن مي توانم استفاده كنم يا نه ؟ ( اگر نه با اين مشكل در سربازي (كه به مشكل من اهميتي نمي دهند ) چه كنم ؟ )
3- آيا خوابرفتگي زانو ها و پاهايم در مدت 5 دقيقه بعد از دو زانو نشستن طبيعي است يا خير ؟ ( آيا مربوط به هين درد زانو مي شود ؟‌)
این حالت cracking joint بیماری نیست که درمان نیاز داشته باشد و اگر درد در زانو ایجاد شود دارای علت دیگری خواهد بود که آن را پزشک متخصص تشخیص خواهد داد. با این حال اگر این حالتهای دردناک در طی سال گذشته و بعد از مراجعه به پزشک تشدید پیدا کرده است بهتر است برای معاینه مجدد به پزشک مراجعه کنید.

دقیقا در این مورد اطلاعی ندارم، می توانید از مراجع مربوطه سوال کنید.

اگر اعصابی که حس یک ناحیه را می دهند تحت فشار قرار گیرند، حالت بی حسی موقت در ناحیه عصب دهی ایجاد می شود؛ دو زانو نشستن هم ممکن است این حالت را ایجاد کند.

من از موقعی که یادمه هنگام نشستن یا بلند شدن از زانویم صدا بیرون می آید( صدای تک) دقیقاً از محل مفصل علی الخصوص هنگام نماز خواندن، الیته این مورد در دوستان و حتی بعضی از اعضای خانواده ام نیز دیده ام تا به حال به دکتر نیز مراجعه نکردم میخاستم بدونم این صدا مربوط به پوسیدگی استخوان و یا غضروف و یا عامل دیگری نیست؟ و تا چه حد خطرناکه؟
در ضمن من 3 ساله که هر روز تقریباً 6 ساعت پشت کامپیوتر کار می کنم.
– این صدا معمولا به دلیل خشک بودن مفاصل ایجاد میشه.
2- عدم تحرک و ثابت نشستن در یک مکان نیز یکی دیگر از دلایل عمده اون محسوب میشه. شما باید عملا به ورزشهای تقویت کننده عضلات روی بیارید.
3- از جا در رفتگی غضروف به دلیل ضعیف شدن ماهیچه ها نیز از عوامل دیگست.
4- عدم داشتن رژیم غذایی مناسب با نیاز بدن شما.
توصیه ها:

1- مصرف آب به تعداد 11 لیوان در روز.
2- مصرف شیر که می توانید 1 لیوان شیر در روز را با به جای 2 لیوان آب مصرف بفرمایید.
3- ورزش متناسب با بدن و توانایی شما. به صورت منظم در یک ساعت خاص از روز.
مشاوره با پزشک تغذیه و تنظیم رژیم غذایی مناسب با نیاز بدن شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.