پالس اکسیمتر یکی از تجهیزات پزشکی و بیمارستانی است که چند وقتیست جایگاه مهم خود را در زمینۀ تشخیص و درمان نشان داده است. با شروع همهگیری کرونا، دستگاه پالس اکسیمتر نیز کاربرد بیشتری پیدا کرده و به تشخیص روند بیماری کمک کرده است. علاوه بر این، دستگاه پالس اکسیمتر کاربردهای دیگری نیز دارد که در ادامه بهطور خلاصه به آن میپردازیم.
پالس اکسیمتر چیست؟
به زبان ساده، پالس اکسیمتر متشکل از یک سنسور و یک مانیتور است که سنسور، میزان درصد اکسیژن موجود در خون، ضربان قلب در دقیقه و سایر پارامترها را اندازهگیری کرده و مانیتور دستگاه، این پارامترها را نشان میدهد. پالس اکسیمتر در دو مدل انگشتی و ثابت در مراکز درمانی موجود است. در نوع ثابت، سنسور دستگاه به انگشت بیمار وصل شده و از سمت دیگر، این سنسور به سیستمهای مانیتورنیگ مختلف متصل است و اطلاعات بیمار را روی یک مانیتور نشان میدهد. این نوع از پالس اکسیمتر بیشتر در بخشهایی مانند اتاق عمل یا بخش مراقبتهای ویژه کاربرد دارد. در بخشهایی مانند اورژانس و تریاژ نیز بیشتر از مدل انگشتی استفاه میشود. در مجموع، این دستگاه هم در مراکز درمانی و هم در منازل قابلاستفاده است. پالس اکسیمترهای ثابت معمولا با برق شهری کار میکنند و انواع انگشتی میتوانند توسط منابع تغذیه مانند باتری نیز کار کنند. انواع قابلشارژ پالس اکسیمتر نیز در حال حاضر در بازار موجودند.
نکات مهم در رابطه با خرید پالس اکسیمتر
در این قسمت ما به مهمترین ویژگیهای پالس اکسیمتر میپردازیم تا راهنمای خرید پالس اکسیمتر مناسب را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
نوع دستگاه
همانطور که ذکر شد، امروزه انواع ثابت، انگشتی، انواع پالس اکسیمتر مخصوص نوزاد و پالساکسیمترهای یکبارمصرف در بازار موجودند که شما بسته به نیاز خود باید بهترین نوع را انتخاب کنید.
دقت دستگاه در تعیین ضربان قلب و اکسیژن خون
هدف شما از خرید پالس اکسیمتر این است که اطلاعات دقیقی از آنچه داخل بدن میگذرد کسب کنید. به همین دلیل اگر پالس اکسیمتر فاقد دقت کافی باشد، عملا کاربرد چدانی برای شما ندارد.
دستگاه چه پارامترهایی را نشان میدهد؟
انواع پالس اکسیمتر به صفحات دیجیتالی و مانیتورهایی متصلند که پارامترهای مختلفی را روی آنها نشان میدهند. این پارامترها شامل SPO2 یا میزان اکسیژن خون، ضربان قلب، اطلاعات زمانی مانند تاریخ و ساعت هستند. برخی از آنها ممکن است اطلاعات اضافی مانند دمای بدن یا کرنومتر را نیز نشان دهند. شما ابتدا باید هدف از تهیۀ پالس اکسیمتر را مشخص کرده و سپس دستگاهی که دارای پارامترهای موردنیاز باشد را تهیه کنید.
دارا بودن سیستمهای هشداردهنده
یک پالس اکسیمتر مناسب باید به سیستمهای هشداردهنده مجهز باشد تا هنگامی که ضربان قلب یا اکسیژن خون از محدودۀ استاندارد خارج شد، به صدا درآید و مراقبین بیمار را از این موضوع آگاه کند.
انرژی موردنیاز دستگاه از چه منبعی تامین میشود؟
دستگاههای پالس اکسیمتر قابلیت اتصال به برق شهری، استفاده از باتریهای قابلشارژ و باتریهای یکبارمصرف را دارند. بسته به نیاز فرد یا بخش بیمارستانی، نوع مناسب پالس اکسیمتر باید انتخاب شود. به طور مثال شاید انواع انگشتی پالس اکسیمتر برای بیماران بستری در منزل یا بخشهای اورژانس کاربرد بیشتری داشته باشد. همچنین بهتر است اگر دستگاه با باتری کار میکند، درصد شارژ باتری نمایش داده شود.
قابلیت خاموشی خودکار
این قابلیت به دستگاههای پالس اکسیمتر کمک میکند تا هنگامی که از آنها استفاده نمیشود بتوانند انرژی باتری خود را حفظ کرده و به بهینهسازی عمر باتری کمک میکند.
قیمت دستگاه
با توجه به شرکت سازنده و ویژگیهای ذکرشده، دستگاههای پالس اکسیمتر قیمتهای متفاوتی دارند که باید با توجه به ویژگیها و بودجۀ موردنظر، نوع دستگاه را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که ممکن است انواعی از دستگاههای تقلبی یا بیکیفیت و همچنین برندهای متفرقه در بازار موجود باشند که این موضوع انتخاب دستگاه پالس اکسیمتر را سخت میکند. به همین دلیل تهیۀ دستگاه پالس اکسیمتر از فروشگاه معتبر اهمیت زیادی داشته و مواردی مانند کیفیت، طول عمر و کارایی دستگاه را برای شما تضمین میکند. همچنین بهتر است پالس اکسیمتر تهیهشده، دارای ضمانت کیفیت کالا باشد تا در صورت وجود مشکل، دستگاه را به نمایندگی بسپارید.
برای انتخاب فروشگاه مطمئن میتوانید نظرات خریداران محصول یا محصولات مشابه را مطالعه کرده و امتیازاتی که به دستگاه دادهاند را بررسی کنید. همچنین میتوانید از طریق پرسش و پاسخ با پشتیبانی سایت، از کیفیت پالس اکسیمتر اطمینان حاصل کنید. برای انتخاب نوع پالس اکسیمتر نیز، علاوه بر نیاز خود، میتوانید از راه مقایسۀ محصول با محصولات مشابه به نتیجۀ موردنظر دست یابید.